Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Verdiepingscursus Cassatie in strafzaken in de praktijk

Datum
woensdag 2 november 2016
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

In één dag wordt u ‘bijgepraat’ over de laatste ontwikkelingen, kansen en valkuilen waar u in de cassatiepraktijk tegenaan kunt lopen. Met deze cursus wordt u vanuit het perspectief van alle bij cassatierechtspraak betrokken organisaties/rollen inzicht verschaft in de praktijk en ontwikkelingen van de cassatierechtspraak en de doorwerking daarvan op de feitenrechtspraak.

Tijdens de colleges worden  theorie, beleidsmatige aspecten en praktische vaardigheden bijgebracht, deels aan de hand van te behandelen casuïstiek. Van de kandidaten wordt een actieve houding verwacht alsmede een gedegen voorbereiding. De aanpak door de docenten is interactief en deels ook in onderling debat zodat de onderscheiden rollen ook tijdens de cursus zichtbaar worden.

De ervaring van de sprekers, die allen direct betrokkenen zijn bij de cassatiepraktijk, staat garant voor een kwalitatief hoogwaardige en op de praktijk gerichte behandeling van de materie. 

Verdiepingscursus Cassatie in strafzaken in de praktijk

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.