Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Thorbeckelezing

Datum
donderdag 24 november 2016
Tijd
Locatie
Tweede Kamer der Staten-Generaal
ingang Binnenhof 1a
Den Haag
Zaal
Oude vergaderzaal

Op 24 november vindt de jaarlijkse Thorbeckelezing plaats. Het is de 12de keer dat deze lezing georganiseerd wordt. Tevens wordt de Thorbeckeprijs uitgereikt.

Vernieuwend leiderschap

Oud-burgemeester én oud-Kamerlid Rob van Gijzel, die naam maakte met kritische parlementaire enquêtes en brainport Eindhoven, geeft zijn visie op modern politiek-bestuurlijk leiderschap onder de titel: 'Vernieuwend leiderschap: Moet Den Haag een toontje lager zingen?' Co-referent en politiek redacteur Nynke de Zoeten zal hierop een kritische reactie geven, waarna ook u meedoet in de discussie.

Thorbeckeprijs

Na de lezing vindt de uitreiking van de Thorbeckeprijs 2016 plaats. Wie wint na onder andere Frits Bolkestein, Femke Halsema en Alexander Pechtold deze prijs voor politieke welsprekendheid. De jury o.l.v. Joost Vullings (NOS) met Carine Crutzen (actrice), Carla van Baalen (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis), Lieke Kuiper (Jonge Socialisten) en Peter van der Geer (Debat.NL) kiest uit genomineerden als Jesse Klaver, Pieter Omtzigt, Marianne Thieme, Jasper van Dijk en Gert-Jan Segers. We sluiten de avond af met de traditionele Thorbecke borrel.

Aanmelden

Tot vrijdag 18 november kunt u zich opgeven via het aanmeldingsformulier op www.ver-thorbecke.nl. Voor toegang tot de Tweede Kamer geldt een legitimatieplicht.
 
Deze avond is mogelijk gemaakt met de steun van de Universiteit Leiden, de Galan groep, de stichting Holland Debate en MeerDemocratie.

Website Vereniging Thorbecke

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.