Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Congres/symposium | TechTalk

TechTalk The world of patents - insights by key life science players

Laura MacDonald

Richard Gibbs - Patent Attorney, Marks & Clerk

Maria Nichol - Vice President of Intellectual Property, Galapagos

Ulrike Schmid - Associate Director Patents, Astellas

Andrea Kamage - Patent Group Leader, J&J

BioPartner Center, gebouw 1
J.H. Oortweg 21
2333 CH Leiden

Onderzoekers in Leiden hebben een lange traditie om samen te werken met lokale of Nederlandse bedrijven. Dit uit zich in een breed spectrum van verbindingen, van informele connecties, studentenplaatsen en bilaterale R&D-samenwerkingen tot breedvoerige consortiaregelingen met complexe publiek/private financiering.

Luris, het Knowledge Exchange Office van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), ondersteunt het uitbreiden van deze relaties en onderzoekt hoe dergelijke verbindingen tot stand komen of kunnen worden verstevigd. Een initiatief op dit gebied is het TechTalk-programma. TechTalks zijn gericht op  het samenbrengen van de onderzoeksgemeenschap, of het nu academici zijn of werkzaam in het bedrijfsleven.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe en waarom patentstrategie├źn worden ontwikkeld in de immer veranderende wereld van life sciences? Op deze bijeenkomst op het Leiden Bio Science Park komen de huidige patentlandschappen aan bod, gevolgd door presentaties uit de perspectieven van Astellas, Jansen (J&J) en Galapagos evenals van de Universiteit Leiden/LUMC. Na de korte presentaties vindt een paneldiscussie plaats, waarbij het publiek de kans krijgt om vragen te stellen, uitdagingen te deponeren en het debat aan te gaan. Voor diegenen die betrokken zijn in partnerschappen binnen de academia/MKB/grote bedrijven-sfeer kunnen deze inzichten van onschatbare waarde zijn voor het plannen van succesvolle allianties.

Luris organiseert TechTalks samen met Stichting Leiden Bio Science Park, Centre of Expertise Genomics in Leiden Generade, 'Centrum Bioscience en Diagnostiek' (CBD) van de Hogeschool Leiden, en LUMC Boerhaave Nascholing. TechTalks zijn bedoeld om onderzoekers van het Leidse Bio Science Park en daarbuiten samen te brengen, of ze nu werken voor bedrijven of voor kennisinstellingen, samen te brengen.

Wilt u komen? Meld u hier aan.