Congres/symposium

New Babylon Meeting Center
Anna van Buerenplein 41a
2595 DA Den Haag

Op 7 en 8 november organiseert Institute of Security and Global Affairs (ISGA) het congres STR 2016, het 10e jaarlijkse internationale evenement van de Society for Terrorism Research (STR). Het congres stelt baanbrekend onderzoek naar terrorisme en contraterrorisme centraal, gepresenteerd door een internationaal gezelschap wetenschappers uit verschillende disciplines.

Onderzoek naar extremisme en terroristen

In meer dan 60 presentaties verspreid over twee dagen zullen de uitdagingen die terrorisme aan samenlevingen stelt centraal staan. Tijdens presentaties en panel sessies zullen wetenschappers en contraterrorisme professionals onderwerpen als ‘countering violent extremism’ (CVE), de re-integratie van terroristen, de dreiging van gewelddadige eenlingen en uitreizigers naar Syrië en Irak bespreken.

Keynote speakers

STR 2016 is bovendien verheugd om vijf keynote sprekers te verwelkomen: Professor Jessica Stern van Boston University, Professor Rik Coolsaet van de Universiteit Gent, Professor Rogelio Alonso van de Rey Juan Carlos University in Madrid, Dr. Thomas Hegghammer van het Norwegian Defense Research Establishment (FFI) en Dr. Paul Gill van University College London.

Samenwerking academici en professionals

Naast het onder de aandacht brengen van wereldklasse onderzoek, stelt STR 2016 zich ook tot doel om de samenwerking tussen academici en contraterrorisme professionals te verbeteren. Kortom, voor iedereen die terrorisme onderzoekt of werkt om het te voorkomen is STR 2016 een evenement om niet te missen.

Society for Terrorism Research Conferentie 2016