Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Opleiding Procesmanager oefenen voor beginners (PMO 1)

Hotel Intell in Zutphen

Wilt u kennismaken met 'oefenen als professie'? Volg dan de opleiding Procesmanager oefenen. U leert alles wat u moet weten om als procesmanager oefenen aan de slag te gaan in uw regio, u traint uw vaardigheden en krijgt inzicht in het cyclisch oefenen.

Meldt u aan

Voor wie is de opleiding Procesmanager oefenen voor beginners (PMO I)?

U bent een beginnend oefenfunctionaris die kennis en vaardigheden op het gebied van multidisciplinair cyclisch oefenen wil ontwikkelen en dezelfde 'oefentaal' wilt spreken.

Wat leert u?
In de opleiding Procesmanager oefenen I leert u onder andere hoe u als oefenfunctionaris een onderbouwde oefencyclus ontwerpt en uitvoert, zodat een lerende cyclus ontstaat. U gaat hierover actief in gesprek met uw medecursisten en ontwikkelt een eig​en beeld. Het Besluit personeel veiligheidsregio's vormt de basis van de opleiding.

Programma
Tijdens de opleiding Procesmanager oefenen I doorloopt u in groepsverband het volgende programma:

1. oefenbeleid en planvorming ontwikkelen
  2. oefeningen ontwikkelen en voorbereiden
  3. oefeningen uitvoeren
  4. oefeningen evalueren en aan de organisatie terugkoppelen

Studiewijze
De training PMO I duurt twee dagen, inclusief een avondprogramma. Op basis van het handboek Procesmanagement oefenen maakt u kennis met 'oefenen als professie' en wisselt u ervaringen uit (netwerkvorming). Het geactualiseerde Handboek Oefenen als professie (2014) kunt u bestellen via de webshop IFV onder Crisisbeheersing (Uitgaven).
Nadat u PMO I succesvol heeft afgesloten, ontwikkelt u zich verder door PMO II te volgen. U houdt uw vakbekwaamheid op peil bij het IFV.

​Procesmanager oefenen (PMO) is een multidisciplinaire opleiding, uitgevoerd door multidisciplinaire trainers van het IFV, en Twynstra Gudde en PLATO (Universiteit Leiden).

Meldt u aan