Opening tentoonstelling 'Love for the other, in You'

Rapenburg 70
2311 EZ Leiden
Lounge

Tot 4 december is in de lounge van de Oude UB€™ de tentoonstelling Love for the Other, in You te bezichtigen. Deze expositie, met werk van Diana Blok, Risk Hazekamp en Eva Spierenburg, is een samenwerking van de Universiteit Leiden en Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost. Beide instellingen, hoe verschillend ook, houden zich bezig met actuele maatschappelijke vraagstukken en de thema's diversiteit en inclusiviteit.

De expositie valt niet voor niets in dezelfde periode als het symposium The making of an inclusive Leiden University (op 1 december 2016). In deze tentoonstelling wordt door drie kunstenaars op geheel eigen wijze het begrip gender onderzocht: over transgender mensen, gender en sexuality identiteit en de zoektocht naar de ander in jezelf.