Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Serie

Op jacht naar de mens. Van roofdieren tot bankencrisis

De jacht is tegenwoordig vooral een metafoor: we jagen op succes, geluk, sexuele partners of het grote geld. Waar komt die krachtige metafoor vandaan?

Wat is de rol van de jacht in het dierenrijk en in prehistorische samenlevingen? Hoe hangt de jacht samen met overleven, samenwerking, competitie, hierarchie, prestige, de rolverdeling tussen de seksen? Wat leert de jacht ons over onszelf: de mens?

Met

• prof.dr. Ineke Sluiter (Akademiehoogleraar; UL, Faculteit Geesteswetenschappen, Griekse taal- en letterkunde)
  • prof.dr. Wil Roebroeks (Akademiehoogleraar; UL, Faculteit Archeologie, Human Origins)
  • prof.dr. Carel ten Cate (UL, Faculteit Wiskunde- en Natuurwetenschappen, Gedragsbiologie)