Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Lezing

Ontdek complexe netwerken

Frank den Hollander

Datum
Tijd
Serie Lezingen Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden
Locatie
Huygens Laboratory
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Zaal De Sitterzaal

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden organiseert lezingen voor iedereen met interesse in de natuurwetenschappen. De titel van de lezing door Frank den Hollander wordt hier binnenkort bekend gemaakt. 

Profiel spreker

Frank den Hollander is hoogleraar Wiskunde aan het Mathematisch Instituut. Hij heeft Theoretische Fysica aan Universiteit Leiden gestudeerd en promoveerde in dit vakgebied. Zijn onderzoek zoekt de grenzen op van de wiskunde, de natuurkunde en de biologie. Hij wil begrijpen hoe microscopische informatie het best gebruikt kan worden om de macroscopische structuur van een netwerk te modelleren. 

Den Hollander geeft leiding aan een internationale onderzoeksgroep die zich laat inspireren door multidisciplinaire vraagstukken. In het kader van het Zwaartekracht-project NETWORKS onderzoekt hij complexe netwerken samen met collega’s uit Amsterdam, Eindhoven en Leiden. Voorbeelden van complexe netwerken zijn landen die producenten internationaal verhandelen of vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen die samenkomen op diverse vliegvelden. Het samenspel van verschillende disciplines is onmisbaar voor dit zich zeer snel ontwikkelende gebied. 

Samen met diverse onderzoeksinstituten van Universiteit Leiden heeft Frank den Hollander het 'Leiden — Complex Networks — Network' opgericht om campus-breed de interesse in netwerkstructuren te mobiliseren.

Aanmelden

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden