Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Nawoord op het Wildersproces

Datum
dinsdag 20 december 2016
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A1.44 (Lorentzzaal)

Graag nodigt het Leids rechtsfilosofisch dispuut Justus Lipsius u uit tot het bijwonen van een samenspraak over de vrijheid van meningsuiting in relatie tot democratie en rechtstaat.

Op dinsdag 20 december 2016 zullen de hoogleraren Paul Cliteur en Meindert Fennema, successievelijk verbonden aan de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam met elkaar over het betreffende onderwerp in gesprek gaan.

Paul Cliteur is hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap aan de Leidse rechtenfaculteit en gespecialiseerd in vrijheid van meningsuiting, de scheiding tussen kerk en staat, dierenrechten, integratie en de multiculturele samenleving. In het hangende proces Wilders II werd hij in de rechtszaal gehoord als getuige-deskundige. Mede met betrekking tot deze zaak schreef Cliteur het net uitgekomen boek “Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders. Gerechtelijke vervolging van religiekritiek en vreemdelingenvrees”. In dat boek expliciteert Cliteur een teneur waarbij Europese aanklagers zich steeds meer bezig lijken te houden met de vervolging van mensen die religiekritiek en vreemdelingenvrees hebben.

Meindert Fennema is emeritus hoogleraar Politieke Theorie en schrijver van de opnieuw uitgegeven biografie over Geert Wilders “Geert Wilders. Tovenaarsleerling”. Van de eerste editie uit 2010 werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Deze nieuwe editie bevat drie nieuwe hoofdstukken.

Met alle genoegen verwelkomt Justus Lipsius u daarom op dinsdag 20 december 2016 van 19:00 tot 21:00 uur in de prachtige oude Lorentzzaal (A144) van de Leidse rechtenfaculteit Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25 te Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.