Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Nationaal arbeidsrechtcongres 2016

Datum
vrijdag 4 november 2016 - zaterdag 5 november 2016
Locatie
Grand Hotel Huis ter Duin

Noordwijk

Het Nationaal Arbeidsrechtcongres "Het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht in beweging" wordt georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Radboud Universiteit en de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland.

Ondernemen anno 2016 betekent handel drijven in een dynamisch markt waarin technologische ontwikkelingen, automatisering, robotisering, disruptive innovation, internet en mondiale concurrentie meer dan ooit veerkracht en flexibiliteit van werkgevers verlangen. Recente voorbeelden zoals het faillissement van V&D, grote reorganisaties bij financiĆ«le instellingen en de (voorbereide) doorstart uit faillissement (Small steps en Heiploeg) laten zien welk impact deze dynamiek heeft op de arbeidsorganisatie van de werkgever. Prangende vraag is of de werkgever beschikt over instrumenten de arbeidsorganisatie in pas te laten lopen met al deze marktontwikkelingen. En of werknemersbelangen daarbij door vakbonden en ondernemingsraden voldoende (kunnen) worden behartigd. Welke ontwikkelingen doen zich voor op het terrein van het reorganiserend vermogen van het arbeidsrecht?

Meer informatie
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.