Lezing

Electronic Monitoring, Privatization of Criminal Justice Administration, and the Law of Unanticipated Consequences

• Prof. Malcolm Feeley, Center for the Study of Law & Society, UC Berkeley
18 november 2016
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Faculteitskamer Rechtsgeleerdheid

Op vrijdag 18 november 2016 staat de tweede lezing in de Leiden Socio-Legal Series op het programma. Deze lezing, die door het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Samenleving in samenwerking met het Instituut voor Strafrecht & Criminologie georganiseerd wordt, zal worden verzorgd door Prof. Malcolm Feeley (University of California, Berkeley). Tijdens de lezing zal Feeley, een gerenommeerd jurist en socio-legal scholar, aan de hand van zijn recente onderzoek naar privatisering, illustreren hoe normatieve en empirische vraagstukken hand in hand kunnen gaan.  Na afloop van de lezing zal Feeley zich – na een korte pauze - met enkele AIO’s en PhD’s Strafrecht & Criminologie terugtrekken om over hun individuele onderzoek te praten.

Voor een uitgebreide aankondiging van de lezing kunt u terecht op de Engelstalige website.