Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Jacht tussen werkelijkheid en symbool

  • Ineke Sluiter
Datum
maandag 14 november 2016
Tijd
Serie
Op jacht naar de mens. Van roofdieren tot bankencrisis
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Zodra we geschreven bronnen hebben in onze Westeuropese geschiedenis, hebben we ook jachtverhalen. Homerus’ Ilias en Odyssee bieden allebei op cruciale punten in die gedichten jachtverhalen aan: jachtongelukken, de jacht als arena om mannelijke moed te bewijzen en de overgang naar volwassenheid te markeren, de jacht van helden op cultuurbedreigende monsters, en in het algemeen de jacht als eindeloze toeleverancier van symboliek. Het maakt dat wij van de oudheid tot nu over menselijk gedrag kunnen nadenken in termen van de jacht.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.