Universiteit Leiden

nl en

Lezing | mini-college

“Internationale justitiesamenwerking”

  • Koen Geens
  • Ard van der Steur
Datum
maandag 21 november 2016
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A0.51

Minister Koen Geens (België) en minister Ard van der Steur geven mini-college

De Belgische minister van Justitie Koen Geens en minister Ard van der Steur geven maandag 21 november een mini-college over de internationale justitiesamenwerking, in het bijzonder tussen Nederland en België. Het gastcollege is interessant voor studenten Internationaal en Europees Strafrecht. Andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook van harte welkom.

De ministers van Justitie gaan in op het belang van samenwerking bij terrorismedreigingen en dan in het bijzonder tussen Nederland en België. De vraag is welke knelpunten en verbetermogelijkheden de ministers constateren en in hoeverre deze knelpunten het gevolg zijn van uiteenlopende regelgeving of uiteenlopende waarden die in de nationale strafrechtspleging gelden. 

Programma ministerslezing België + Nederland

Het college start om 17.00 uur in de Grotius zaal (A0.51):

Om 18.00 uur is er gelegenheid om inhoudelijk na te praten in het Juridisch Café. 

Wees welkom, maar kom op tijd

Er is een gelimiteerd aantal plaatsen voor de lezing. Kom dus echt op tijd bij de Grotius zaal (A0.51). Als je een vraag hebt voor de ministers, kun je deze vooraf doorgeven via deze link. Studenten en personeel worden verzocht hun LU-card mee te nemen, externe een ID-kaart. 

Graag tot ziens!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.