Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Erik Jurgens in gesprek met Paul Cliteur en Meindert Fennema

Datum
vrijdag 2 december 2016
Tijd
Toelichting
Toegang is gratis.
Locatie
Boekhandel Schreurs & De Groot
Weteringschans 173-B
1017 XD Amsterdam

Twee korte lezingen en een gesprek onder leiding van Erik Jurgens, aangaande de presentatie van:

  • het nieuwe boek van Paul Cliteur, 'Bardot Fallaci Houellebecq Wilders, Gerechtelijke vervolging van religiekritiek en vreemdelingenvrees'
  • de nieuwe editie van het boek van Meindert Fennema, 'Geert Wilders Tovenaarsleerling'

In zijn boek Bardot Fallaci Houellebecq Wilders laat Paul Cliteur zien dat diegenen die betrokken zijn in de strijd tegen de radicale islam paradoxaal genoeg ook te maken krijgen met overheden die de critici confronteren met strafrechtelijke vervolging. Volgens Cliteur is dat verkeerd.

In deze nieuwe en uitgebreide editie van zijn zeer succesvolle Wildersbiografie Geert Wilders Tovenaarsleerling schetst Meindert Fennema de ontwikkelingen van de laatste zes jaar in het licht van de gebeurtenissen in Europa, de verdergaande maatschappelijke tweedeling en de vluchtelingencrisis. Is Nederland op weg naar een nationalistische revolutie?

Paul Cliteur is rechtsgeleerde en filosoof aan de Universiteit van Leiden. Hij redigeerde met Tom Herrenberg onlangs The Fall and Rise of Blasphemy Law (2016).

Meindert Fennema is emeritus hoogleraar Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is ondermeer bekend van zijn boek Goed fout. Herinneringen van een meelopertpo.nl/author/meindert-fennema/

Erik Jurgens is emeritus hoogleraar Staatsrecht. Hij was lid van de Tweede Kamer (PPR, vervolgens PvdA) en later lid van de Eerste Kamer (PvdA).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.