Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Ebola: pushed to the limit and beyond...

  • Dr. Joanne Liu
Datum
donderdag 24 november 2016
Tijd
Locatie
LUMC, gebouw 3
Hippocratespad 21
2333ZD Leiden
Zaal
Burma Lecture Hall

Dr Liu (1965), een Canadese kinderarts, is sinds 2013 internationaal voorzitter van hulporganisatie Médecins Sans Frontières (MSF). Mede dankzij haar doortastende leiderschap werd de wereldwijde Ebola-uitbraak in 2014 bedwongen. Liu begon in 1996 als arts bij MSF. Zij hielp gewonden na de tsunami in Indonesië en stond slachtoffers bij na de aardbeving en cholera-uitbraak in Haïti. Zij introduceerde een omvangrijk medisch hulpprogramma voor slachtoffers van seksueel geweld in de Republiek Congo. Daarnaast werkte zij in vele conflictgebieden, waaronder de Centraal- Afrikaanse Republiek en Soedan.

Aanmelden voor de lezing is verplicht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.