Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Dierlijke jagers

Datum
maandag 28 november 2016
Tijd
Serie
Op jacht naar de mens. Van roofdieren tot bankencrisis
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Of het nu gaat om de plezierjacht op dieren of de metaforische jacht op succes, de vergelijking met jagende dieren en verwijzing naar ‘dierlijke jachtinstincten’ in mensen worden snel gemaakt. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de jacht in de dierenwereld? Wat is de relatie tussen een jagend bestaan en agressief gedrag, dominantie en territorialiteit? Is jagen een typisch manlijke activiteit? En hoe zit het met onze nauwste verwanten onder de mensapen – speelt jacht daar een rol?  Dit zijn de vragen die in deze lezing aan bod zullen komen waarbij een aantal stereotyperingen zullen worden getoetst aan gedragsbiologische kennis van het hoe en waarom van de jacht in de dierenwereld.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.