Bezoek

Bezoek Raad van State: verbreed je blik en woon een rechtszaak bij!

22 november 2016
Mogelijk uitloop tot 12.30
Raad van State
Kneuterdijk 22
Den Haag

Altijd al een keer binnen willen kijken bij de Raad van State? Wil je weten waarover de Raad van State adviseert en welke zaken de Afdeling advisering behandelt? Grijp nu je kans en schrijf je in voor een bezoek aan de Raad van State!

Als bestuurskundige is het belangrijk een goed beeld te hebben van de besluiten van de overheid en wat je kunt doen tegen die besluiten. De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land. De Raad van State is een Hoog College van Staat. Net als bijvoorbeeld de Staten-Generaal, de Algemene Rekenkamer en de Nationale ombudsman.

Je krijgt eerst een korte introductie over de Raad van State en voorbereiding op de rechtszaak.  Vervolgens woon je vanaf 10.00 een echte rechtszitting bij van de afdeling bestuursrechtspraak.

Het bezoek is op dinsdag 22 november van 9.15 tot ±11.30 (uitloop tot 12.30, afhankelijk van wanneer de rechtszaak afgelopen is). Locatie is Raad van State, Kneuterdijk 22 in Den Haag.

Het bezoek is voor 1e en 2e jaars studenten bestuurskunde. Het bezoek is gratis bij te wonen, wel vragen we je om in te schrijven.

Er is plek voor 25 studenten dus schrijf je snel in