Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Alumni-activiteit | Workshop

Alumni Workshop - Leiderschap en de kunst van het spreken: Shakespeare en retorica

Jappe Claes (het Nationale Toneel)

Toelichting Drietal workshops van elk 2,5 uur. Kosten €50,-
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag
Zaal Living Lab of Bibliotheek (nader bekend te maken)

“Al sprekend kom je, hoe paradoxaal ook, dichter bij jezelf dan in de dagelijkse wildernis met al zijn gevaren. Een eenvoud, die volstrekt transparant is en daardoor vele malen communicatiever, is een weldaad, zowel voor u als voor uw publiek. En die eenvoud kan veroverd worden…” aldus acteur en kerndocent Jappe Claes.

In dit Shakespeare jaar bieden we alumni graag de gelegenheid om de kracht van woorden te ervaren en hun leiderschap te versterken. In deze workshop hebben we aandacht voor je persoonlijk leiderschap en je leiderschap richting anderen. De workshop brengt bewustwording en oefening. Deelnemers zullen ervaren dat zowel verbale als non- verbale signalen die we uitzenden vaak ‘vervuild’ zijn, door verdedigingsmechanismen onszelf aangeleerd om ons te beschermen tegen de verlegenheid en de angst. Technieken en inzichten uit het toneelvak helpen om vaardiger, rustiger, meer ontspannen en zelfverzekerd om te gaan met communicatie.

Wij werken bij deze workshop samen met het Nationale Toneel. Acteur Jappe Claes gaat in kleine groepen met de deelnemers aan de slag. Door te oefenen met bijvoorbeeld woordkeuze, houding, timing of toon leer je jouw boodschap nog meer kracht bij te zetten.

Deze workshop is enkel toegankelijk voor alumni van de Universiteit Leiden.
Deelname kost €50,-.

De workshop wordt in totaal 3x aangeboden op de volgende tijden:
10.00 - 12.30 uur
13.00 - 15.30 uur
16.00 - 18.30 uur

Er is ruimte voor maximaal 36 personen (12 personen per workshop). Bij aanmelding selecteert u op het eerste scherm de tijd die uw voorkeur heeft. Bij de volgende stap van het aanmeldproces geeft u uw tweede voorkeurstijd aan. Uiterlijk een week voorafgaand aan de workshop ontvangt u bericht over het tijdstip van de workshop waaraan u deel kunt nemen.

U kunt zich aanmelden via deze link.

Jappe Claes

Jappe Claes is werkzaam als acteur en zal in deze Masterclass leiderschap vanuit de toneelwereld analyseren. Jappe Claes haalde in 1978 zijn diploma aan het Koninklijk Muziek Conservatorium te Brussel. Hij is sinds seizoen 2011-2012 vast verbonden aan het Nationale Toneel waar hij komend seizoen zal spelen in Midzomernachtdroom, Het verzamelde werk van William Shakespeare, Jeanne d’Arc en Tasso. Voor zijn rol in Dossier K (2009) werd hij genomineerd voor de Ensors, de Vlaamse Filmprijzen. Voor Strange Interlude bij het Nationale Toneel werd hij genomineerd voor de Louis d'Or.

Deze workshop wordt georganiseerd door het Alumnibureau i.s.m. het Centre for Professional Learning