Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Albert Verwey-lezing

  • Frank Westerman
Datum
donderdag 3 november 2016
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Dit jaar is Frank Westerman gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vast onderdeel van het gastschrijverschap is de jaarlijkse Albert Verwey-lezing, die Westerman op 3 november 2016 zal houden in het Groot Auditorium van het Academiegebouw, Rapenburg 73 in Leiden. 

Kosten: € 10,00. Kaarten zijn te reserveren via gastschrijver@hum.leidenuniv.nl.

Over Albert Verwey

Albert Verwey (1865 - 1937) was hoogleraar in Leiden, en dichter, geleerde, criticus en redacteur. Hij speelde een belangrijke rol in het literaire en culturele leven in Nederland in de periode 1880-1940. Samen met zijn goede vriend Willem Kloos was hij de leidinggevende figuur van de Tachtigers. Verwey debuteerde in 1885 met de poëziebundel Persephone en andere gedichten. Behalve dichtbundels publiceerde hij ook veel essays over literatuur. 

Frank Westerman gastschrijver 2016 aan de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.