Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Actualiteitencursus Over Governance en Aansprakelijkheid

Datum
dinsdag 15 november 2016
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht

Leiden

Binnen het ondernemingsrecht zijn de leerstukken governance en aansprakelijkheid voortdurend in ontwikkeling. Denk aan de voorbereiding van een nieuwe Nederlandse corporate governance code, de verwachte regeling over Bestuur en Toezicht Rechtspersonen en rechterlijke uitspraken zoals van de Ondernemingskamer van 6 juni 2014 (maar uitgesproken op 2 november 2015) inzake Meavita en de Hoge Raad over artikel 2:138/248 BW van 12 februari 2016 inzake The Law BV. Governance en aansprakelijkheid hangen met elkaar samen: fouten op het gebied van governance kunnen tot aansprakelijkheid leiden, en uit ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheid kunnen governance-regels worden afgeleid.

Deze PAO-cursus Over Governance en Aansprakelijkheid heeft tot doel actuele trends en ontwikkelingen op beide gebieden te bespreken.

Voor meer informatie zie de website van het Juridisch PAO.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.