Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Stibbe
Beethovenplein 10
1077 WM Amsterdam

De Wet Openbaarheid van Bestuur zorgt al jarenlang voor de nodige reuring, zoals

• Wanneer moet een document worden verstrekt en wanneer mag dat juist niet?
  • Wanneer kan de behandeling van een WOB-verzoek worden geweigerd wegens misbruik (het lastig vallen van de overheid al dan niet met het doel van via verbeurde dwangsommen geld te verdienen).

De cursus Actualiteiten WOB zal aan de hand van recente voorbeelden een compleet beeld schetsen van de actuele werking van de WOB. Daarbij zal steeds het perspectief van de overheid en de verzoeker om informatie worden belicht. Ook Europeesrechtelijke invloeden komen aan de orde. Daarmee houdt het echter niet op. De blik wordt ook gericht op voorstellen voor nieuwe openbaarheidswetgeving.

Docenten zijn in hun praktijk veel bezig met de WOB en aan de hand van uiteenlopende praktijkvoorbeelden worden valkuilen aangestipt en krijgt u veel praktische tips mee.
Kortom, na slechts één dagdeel beschikt u over de nodige parate kennis van de WOB en worden ontwikkelingen voor u op “een rij gezet” en wat dit betekent voor uw praktijk.

Actualiteiten Wet Openbaarheid van Bestuur