Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

‘Eén eenhoorn, volle lengte.’

Datum
dinsdag 29 november 2016
Tijd
Serie
Praag rond 1600
Locatie
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 26-27
2311 BG Leiden
Zaal
Vossiuszaal

De Kunst- und Wunderkammer van Rudolf II in Praag.

Rond 1590 schilderde Giuseppe Arcimboldo een beroemd geworden portret van Rudolf II als de god Vertumnus, wiens gezicht is samengesteld uit allerlei bloemen, vruchten en planten. De keizer was er bijzonder content mee. Dit schilderij kan welhaast symbool staan voor de rijkdom en veelzijdigheid van de Rudolfijnse kunst - en rariteitenverzamelingen. Deze bevonden zich in een reeks kamers in het Praagse kasteel. Contemporaine getuigenissen en inventarissen bieden inzicht in de hoeveelheid, samenstelling en betekenis van deze legendarische collectie.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie