Congres/symposium

Symposium 'Wisseling van de Wacht': Henk Snijders met emeritaat, Bart Krans opvolger

28 oktober 2016
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Kaiserzaal

Op vrijdag 28 oktober vindt een symposium plaats ter gelegenheid van het emeritaat van Henk Snijders en het aantreden van diens opvolger, Bart Krans. Onder de titel “Wisseling van de wacht” staat het Instituut voor Privaatrecht stil bij het feit dat deze zomer Henk Snijders formeel met emeritaat is gegaan en is opgevolgd door Bart Krans, hiervoor hoogleraar in Groningen. De wisseling van de wacht betreft de leerstoel Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht.

De feestelijke middag vindt plaats in de Kaiserzaal van de Oude Sterrewacht (Sterrewachtlaan 11 te Leiden), van 13.45 uur tot 17.30 uur met aansluitend een borrel. Het programma omvat voordrachten over onderwerpen die Henk Snijders na aan het hart liggen, waaronder een voordracht van Pim Huijgen over stedelijke erfpacht in transitie. Pauline Ribbers en Eline Verhage spreken over toepassing van Europees recht door arbiters en bindend adviseurs in Nederland. Bart Krans markeert zijn komst met een betoog over de partijgetuige in het civiele procesrecht.

Wie denkt de emeritus-hoogleraar nu voor het laatst te zullen aantreffen in de faculteitsgebouwen: niets is minder waar. Henk Snijders is nog regelmatig te zien in het Kamerlingh Onnes-gebouw, bijvoorbeeld verdiept in een gesprek met advanced master-scribenten. Zijn opvolger is deze vrijdag net zo min voor het eerst in beeld. Deze zomer stond Bart Krans in de schijnwerpers met het winnen van de Leidse PAO-prijs voor de beste externe docent, waarmee hij een daverende entree maakte bij de Leidse rechtenfaculteit.

Aanmelding

Gelieve u zo spoedig mogelijk doch uiterlijk woensdag 26 oktober aanstaande aan te melden bij Jacqueline Wessel. Ook met vragen en opmerkingen kunt u uiteraard bij haar terecht.