Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Rapenburg 67-73
2311 GJ Leiden
Zaal Klein Auditorium

Het symposium wordt georganiseerd door de afdeling Conservation Biology van het Centrum voor Milieuwetenschappen Universiteit Leiden (CML) ter ere van de pensionering van

Prof.dr.ir. Hans H. de Iongh

Hans de Iongh is sinds 1990 actief in bescherming en onderzoek van de tropen. Hij was programma coördinator van verschillende universitaire samenwerkingen in Azië en Afrika. Hij was betrokken in de uitvoering en begeleiding van onderzoek van bescherming van grote zoogdieren, conflicten tussen mensen en wild, duurzaam bosbeheer en gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Zijn grootste belangstelling ging echter uit naar grote roofdieren en de conflicten tussen mensen en deze predatoren. Door zijn actieve rol in de International Union for the Conservation of Nature(IUCN) heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de bescherming van deze schitterende dieren. Naast zijn wetenschappelijk onderzoek was Hans ook bestuurlijk zeer actief, vooral door zijn deelname als vertegenwoordiger van de vakbond VAWO aan het Lokaal Overleg van de Leidse Universiteit.

Programma

Lezingen zijn in het Engels en duren 15-20 minuten en worden gevolgd door 5-10 minuten discussie.

12.45 - 13.15            Welkom en koffie
13.15 - 13.30 opening door de dagvoorzitter prof.dr. Geert de Snoo
13.30 - 14.00 prof.dr. Herbert Prins: Competition between large grazers and cattle in the African savanna
14.00 - 14.30 dr. Pricelia Tumenta: Human - Large carnivores conflicts in Africa
14.30 - 15.00 prof.dr. Gerard Persoon & Shekhar Kolipaka MSc: Little Africa in India: human-wildlife conflicts in Panna Tiger Reserve
15.00 - 15.30 thee pauze
15.30 - 16.00 dr. Maarten Schrama: Human – Wildlife Conflicts and vector borne diseases
16.00 - 16.30 dr. Rinny Kooi: Role of Trade Unions in universities
16.30 - 17.00 prof.dr.ir. Hans de Iongh: Visions on Human - Wildlife Conflicts in Africa and beyond
17.00 - 17.15 samenvatting door de dagvoorzitter
17.15 - 19.00 receptie in de Orangerie
19.00 - 22.00 diner voor genodigden

Registratie en kosten

Registratie voor het symposium is niet meer mogelijk omdat het maximaal aantal personen die in de ruimte kunnen is bereikt. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van het symposium.

Parkeren

In de directe omgeving van het Academiegebouw of de Hortus zijn de mogelijkheden om te parkeren zeer beperkt. Zie de website van de gemeente Leiden over parkeren in Leiden en gratis busservice naar het Academiegebouw: http://www.stadsparkeerplan.com/