Lezing

Prof.dr. Paul Cliteur opent het eerste Publieksprogramma van de Geert Grote Universiteit (GGU) in Kampen

29 oktober 2016
Broederkerk
Broederstraat 16 16
8261 GP Kampen
Botermarktzaal

Paul Cliteur opent grote vragen over toekomst rechtswetenschap

Prof.dr. Paul Cliteur opent op zaterdag 29 oktober het eerste Publieksprogramma van de GGU in Kampen. Grote vragen over de toekomst van Nederland op het vlak van wetenschap, religie en democratie worden daarbij centraal gesteld door ‘diepdenkers’ op hun vakgebied.

Aanvankelijk wilde de GGU maar eens per maand een lezing organiseren in haar nieuwe vestigingsplaats (‘Grote vragen op derde zaterdagen’), maar het aanbod breidt zich uit door de enthousiaste reacties vanuit Kampen. De openbare lezingen over de grote vragen over de toekomst van Nederland en de wetenschap vinden nu twee keer per maand plaats op zaterdagmiddag op verschillende locaties in het centrum van de stad.

Hiermee sluit ze aan bij de oproep die Prof. James Kennedy deed bij de opening van het academisch jaar van de Theologische Universiteit Kampen afgelopen maand. Kennedy, Dean van University College Utrecht, riep de theologen van Kampen toen op om zich breder te vormen dan alleen op hun eigen vakgebied.

Paul Cliteur houdt op zaterdag 29 oktober 2016 zijn voordracht in de Botermarktzaal van de Broederkerk over de Toekomst van de Rechtswetenschap en de Scheiding van Politiek en Recht. De lezing heeft extra actualiteitswaarde nu het OM heeft besloten aanstaande maandag Geert Wilders te vervolgen.

Prof. Dr P.B. (Paul) Cliteur (1955) is hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap aan het Departement Metajuridica van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en tevens lid van de Raad van Advies van de GGU. Paul Cliteur schreef vele boeken, waaronder zijn Natuurrecht, Cultuurrecht, Conservatisme. Grondslag van de Democratische Rechtsstaat (handelseditie van zijn als opus magnumte bestempelen proefschrift verscheen in 2005 onder auspiciën van het Rudolf von Laun Instituut voor Toegepaste Metafysica bij de Universitaire Pers) en, zeer recentelijk, samen met Afshin Ellian, Legaliteit en Legitimiteit: De Grondslagen van het Recht(Leiden University Press, 2016).

Professor Cliteur wordt een week later, op 5 november, gevolgd door de Belgische filosoof en universiteitscriticus Prof. Dr Donald Loose met zijn betoog “De Toekomst van Universiteiten” in de Lutherse kerk (Burgwal 85, Kampen), waarover later meer.

Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Reserveren kan via info@geertgrote-univ.nl.

Veremeld naam, adres, telefoonnummer en het aantal plaatsen. Gelieve bij contante betaling aan de kassa gepast te betalen, of anders een eenmalige machtiging te tekenen.