Kunst en Cultuur

Open Dag Sterrewacht

30 oktober 2016

Op zondagmiddag 30 oktober organiseert de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel een open dag. Dit unieke gebouw, met een rijke wetenschappelijke historie, is dan voor iedereen gratis te bezoeken. Ongeacht het weer is een bezoek de moeite zeker waard. Van 12:00 tot 17:00 uur kan er gekeken worden naar en door de telescopen en worden er rondleidingen gegeven. Zonnevlekken kunnen worden waargenomen met de nieuwe zonnetelescoop.

Verder kunnen bezoekers meer leren over de sterrenkunde en al hun vragen over dit onderwerp beantwoord krijgen, of een telescoop bouwen met LEGO. Speciaal voor kinderen worden een aantal leuke activiteiten georganiseerd en voor iedereen is er een show in het mobiele planetarium. Reserveren is niet nodig.

Publiek kan de Sterrewacht te voet bereiken via de nieuwe loopbrug over de 5e Binnenvestgracht. Het bouwterrein naast de Sterrewacht is afgesloten.