Universiteit Leiden

nl en

Open Dag

Kom naar de Open Dag van de Oude Sterrewacht

Datum
zondag 30 oktober 2016
Tijd
Locatie

Op zondag 30 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur is de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel in Leiden open voor het publiek. 

Bijgestaan door de leden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht kan het publiek door de antieke sterrenkijkers kijken en met de gloednieuwe zonnetelescoop zonnevlekken waarnemen. Verder worden er rondleidingen gegeven door het historische gebouw, is er de mogelijkheid een mobiel planetarium te bezoeken en is er gelegenheid vragen te stellen aan sterrenkundigen. Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd, zoals een ‘ontwerp je alien’ tekenwedstrijd.  

Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.