Congres/symposium

Jurist? Neem leiding over je eigen toekomst!

30 september 2016

De juridische wereld staat op zijn kop. Door technologische en diverse andere ontwikkelingen zijn straks minder advocaten nodig. De klant kan bijvoorbeeld zelf online, zonder tussenkomst van een advocaat of notaris, een arbeidsovereenkomst opstellen. Krijgt Susskind dan toch gelijk met de voorspellende titel van zijn boek uit 2009: The End of Lawyers...?

De advocatuur is niet meer de enige of meest logische richting voor jou als rechtenstudent om op te gaan. Met het oprichten van je eigen startup kun je juist in gaten springen die advocatenkantoren niet zien. Of als bedrijfsjurist kun je op intelligente wijze een brug slaan tussen de juridische kennis en de commerciële vraag van een bedrijf.

Vaak is arbeidsmarkt-oriëntatie anno 2016  desalniettemin nog steeds gericht op traditionele juridische omgevingen. Heb jij daar als student genoeg van? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Wil jij graag weten wat je nog meer kan met je diploma?

Programma

In een plenaire paneldiscussie komen vraagstukken aan bod over de verschillen tussen de traditionele en nieuwe beroepen voor juristen en de juridische toekomst.

Panelleden:

• Maaike Teeuwen – General Counsel bij Heijmans NV
  • Katja van Kranenburg – partner bij CMS advocaten
  • Anneleen Broekhuijsen – senior  raadsheer van het Hof Amsterdam / Ondernemingskamer
  • Bas Martens – partner Delissen Martens
  • Benjamin Wegman – eigenaar Brouwerij Pronck
  • Jan-Carel Redelé - eigenaar van de ‘legal tech’ startup KennisMeester.

De discussie wordt geleid door Christiaan Bramer, voormalig Hoofd Juridische Zaken van HEINEKEN in Nederland en nu betrokken bij vele vernieuwingen in de juridische wereld.

Na de paneldiscussie is er tijd voor speeddaten waardoor jij als student direct van de panelleden kunt vernemen wat belangrijk is in de huidige juridische wereld en naar wat voor competenties worden gezocht. De dag zal worden afgesloten met een borrel.

Aanmelden

Meld je vóór 27 september aan door een mail te sturen naar entrepreneurship@law.leidenuniv.nl.