Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Serie

ISGA verzorgt colleges over “Veiligheid, Recht en Bestuur”

Dr. Elke Devroe (associate professor - criminologe) en Dr. Ruth Prins (assistant professor - bestuurskundige) van het Instituut ISGA verzorgen twee interactieve colleges over lokale veiligheid op 17 november en 1 december 2016 in Wassenaar.

 

De collegereeks 'Veiligheid, recht en bestuur' georganiseerd door het Haags Congres Bureau verzorgt een reeks avondcolleges voor lokale bestuurders. De fysieke en sociale veiligheidsrisico's in gemeenten zijn talrijk en divers. De middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners. Tijdens de colleges wordt gereflecteerd op de totstandkoming en uitvoering van veiligheidsbeleid en de rol van de gemeentelijke bestuurders daar in. Tal van onderwerpen komt aan bod, zoals een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad en uitgaansgeweld.