Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Serie

ISGA verzorgt colleges over “Veiligheid, Recht en Bestuur”

Dr. Elke Devroe (associate professor - criminologe) en Dr. Ruth Prins (assistant professor - bestuurskundige) van het Instituut ISGA verzorgen twee interactieve colleges over lokale veiligheid op in Wassenaar.

Een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld.

De fysieke en sociale veiligheidsrisico's in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners.

Ook zult u uw eigen handelen regelmatig onder de loep moeten nemen. Durven reflecteren op uw lokale veiligheidsbeleid en de uitvoering er van. Kennis willen nemen van nieuwe inzichten op het gebied van bestuurlijk en strafrechtelijk optreden. Vanuit empirisch onderzoek leren van voorbeelden uit andere landen en uit andere gemeenten waaronder Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen. Welke innovaties zijn voor u als kleine, middelgrote of grote gemeente bruikbaar in de uitvoering?

De collegereeks 'Veiligheid, recht en bestuur' van het Haags Congres Bureau biedt u daartoe gelegenheid in 4 compacte middag/avondcolleges inclusief gezamenlijke maaltijden. Samen met andere bestuurders bespreekt u tal van onderwerpen en reflecteert u op de totstandkoming en uitvoering van uw veiligheidsbeleid en op uw rol daar in.

Data:
9 Februari