Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Einstein op de helling

Datum
donderdag 27 oktober 2016
Tijd
Serie
Lezingen Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden
Locatie
Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Zaal
Zaal C1

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden organiseert lezingen voor iedereen met interesse in de natuurwetenschappen. Thuisblijvers kunnen de lezing 'Einstein op de helling' via deze stream ook live volgen.

Einstein op de helling

Een natuurkundige voordracht gaat bijna altijd over iets dat is bereikt: een nieuwe waarneming of experiment, een theorie die iets verklaart wat tot dan toe niet was begrepen. Deze lezing gaat over maar liefst twee resultaten, triomfen van de wetenschap: de algemene relativiteits­theorie en de quantumveldentheorie.

Prof.dr. Vincent Icke laat zien hoe die twee zijn gebouwd en dat ze zelfs wat gemeen hebben. Daarna komt een akelig grijnzende aap uit de mouw: die twee briljante theorieën gezamenlijk leveren slechts onbruikbare resultaten op. Er zal iets moeten veranderen, maar wat zullen we eens op de schop nemen.

Vincent Icke is hoogleraar bij de Universiteit Leiden en is regelmatig te zien als expert bij De Wereld Draait Door. 

Programma

19:30 Inloop 
19:45 Start lezing 
20:30 Pauze 
20:45 Vervolg lezing 
21:15 Signeersessie & borrel

Aanmelden

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.