Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Zaal Zaal C1

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden organiseert lezingen voor iedereen met interesse in de natuurwetenschappen. Thuisblijvers kunnen de lezing 'Einstein op de helling' via deze stream ook live volgen.

Einstein op de helling

Een natuurkundige voordracht gaat bijna altijd over iets dat is bereikt: een nieuwe waarneming of experiment, een theorie die iets verklaart wat tot dan toe niet was begrepen. Deze lezing gaat over maar liefst twee resultaten, triomfen van de wetenschap: de algemene relativiteits­theorie en de quantumveldentheorie.

Prof.dr. Vincent Icke laat zien hoe die twee zijn gebouwd en dat ze zelfs wat gemeen hebben. Daarna komt een akelig grijnzende aap uit de mouw: die twee briljante theorie√ęn gezamenlijk leveren slechts onbruikbare resultaten op. Er zal iets moeten veranderen, maar wat zullen we eens op de schop nemen.

Vincent Icke is hoogleraar bij de Universiteit Leiden en is regelmatig te zien als expert bij De Wereld Draait Door.

19:30 Inloop
19:45 Start lezing