Festival

Stedelijk Gymnasium
Fruinlaan 15
2313 EP Leiden

Het ICLON, de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden, organiseert dit jaar de eerste editie van De nacht van de leraar. Op 4 oktober, voorafgaand aan De dag van de leraar 2016,  stelt zij de (vo)-leraar centraal in het onderwijsdebat tijdens een avondvullend programma.

Uitdagers, durfdenkers en idealisten spreken over de leraar van de toekomst en de toekomst van de leraar, omlijst door cabaret, muziek en een diner. Met onder andere leraren van het Penta College, het Hyperion Lyceum, het Vathorst College en het Stedelijk Gymnasium Leiden, maar ook met staatssecretaris Sander Dekker, kamerleden Pieter Duisenberg (VVD), Paul van Meenen (D66) en Loes Ypma (PvdA), rapper en cabaretier Ali B., futurist Anders Sorman-Nilsson, ondernemers Yolanda Eijgenstein (TEDxEducation) en Marjolein ten Hoonte (Randstad) en activiste Anna Schoenmakers (Greenpeace) en nog vele anderen.

De dagelijkse praktijk van het onderwijs is weerbarstig en stelt hoge en vooral andere eisen aan leraren en scholen. Hoogste tijd om de vele positieve inzichten en ervaringen te delen. We stellen vooral de vraag wat er goed gaat in het onderwijs. En hoe we deze best practices het best met elkaar delen. Wat maakt iemand een 'goede' leraar? En hoe verbinden we de praktijk van nu en de visie op het onderwijs van straks? Tijdens De nacht van de leraar 2016 formuleren we antwoorden op die vragen en gaan we op zoek naar de verbinding tussen vandaag en morgen. Inspiratie, inzicht, ruimdenkendheid en optimisme staan daarbij centraal.

Er is plaats voor 200 personen. Toegang is gratis en vindt plaats op volgorde van aanmelding. U kunt zich aanmelden met het webformulier.