Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De mens in de data gedreven stad

  • Hendrik Ploeger
Datum
woensdag 19 oktober 2016
Tijd
Serie
Het spektakel van de stad
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

De stad produceert 24 uur per dag onvoorstelbare hoeveelheden data. Een stroom gegevens op  gebieden als transport, energie en gezondheid die alleen maar toeneemt. Data die ook steeds vaker publiekelijk gedeeld worden. Open data in combinatie met geavanceerde analysetechnieken en steeds krachtiger computers geeft overheid, het bedrijfsleven, maar ook de bewoners zelf de mogelijkheid invloed uit te oefenen op alle aspecten van het leven in de stad. De stad wordt zo steeds slimmer. De weg voor nieuwe economische modellen ligt open. Een leven zonder risico’s lonkt. Maar wat is privacy nog in dit open data paradijs? Houdt de stedeling nog de macht over zijn leven? Hendrik Ploeger zoekt de menselijke maat in de data gedreven stad anno 2050.

Spreker
Prof.mr. Hendrik Ploeger is verbonden aan het Kenniscentrum Open Data van de TU Delft en bijzonder hoogleraar aan de VU Amsterdam.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.