Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Op maandag 31 oktober 2016 organiseert de Rechtbank Den Haag voor de tweede keer samen met de Faculteit een symposium onder de titel De Brave Rechter in de Sterrewacht te Leiden. Dagvoorzitter is Nick Huls.

Voor rechters en juridisch medewerkers is het van belang de stem van de wetenschap te horen en voor wetenschappers om mee te kunnen maken wat in de rechtspraak speelt.

Het symposium staat in het teken van de taakopvatting van de rechter: ben je als rechter moedig, weemoedig, overmoedig enz.? ’s Ochtends wordt het onderwerp besproken door de heer Klaas de Vries en mevrouw Iris van Domselaar. In de middag gaan rechters en juridisch medewerkers onder leiding van Leidse wetenschappers met elkaar in discussie over hun taakopvatting.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amir Ali Abadi.