Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Actualiteiten Digitalisering in het bestuursrecht

Datum
woensdag 5 oktober 2016
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Digitalisering is een actueel thema. Niet alleen gaat communicatie steeds meer langs de digitale weg, het moet ook steeds vaker langs de digitale weg. Een bekend voorbeeld daarvan is het Project KEI, dat tot doel heeft de rechtspraak te digitaliseren. Daarnaast zien we dat de relatie tussen overheid en burger richting digitalisering gaat. Dat leidt tot nieuwe vraagstukken, zoals: is de wet- en regelgeving op juiste wijze gepubliceerd (en dus in werking getreden)? Hoe werkt de digitale inspraakprocedure? Kan ik online in bezwaar? En hoe zet ik dan mijn handtekening? Dit vraagt van u een omslag in denken en nieuwe kennis. Tijdens deze cursus praten wij u bij over de belangrijkste ontwikkelingen die u te wachten staan op het gebied van de digitalisering in het bestuursrecht. Wij geven u de ins en outs van de belangrijkste wetsvoorstellen en laten zien hoe de voorgestelde veranderingen doorwerken in de bestuursrechtelijke (proces)praktijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Juridisch PAO

Actualiteiten Digitalisering in het bestuursrecht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.