3 October University

3 October University
Van der Werfpark

Vier 3 oktober met Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden viert dit jaar opnieuw 3 oktober samen met de stad!  Kom om 12:00 uur naar het Van der Werfpark en ontdek of er leven is op andere planeten, hoe de Leidse burgemeester voor een veilige stad zorgt, verbaas je over welke eigenschappen allemaal in je DNA vastgelegd zijn en hoor wat je in de toekomst nog meer over je DNA te weten kunt komen. Laat je meeslepen en dompel je onder in de geheimen van de wetenschap.

De Universiteit Leiden organiseert de 3 October University in samenwerking met de Leidse Vereniging voor Studenten Augustinus.

Dagvoorzitter: Rex van der Plas, oud-voorzitter Augustinus

• 12.00 - 12.15
  • 12.15 - 12.45
    Is er leven op andere planeten?  Ignas Snellen, Astronoom
  • 13:00 - 13.30
    Veilig Leiden? Wat is de rol van de burgemeester?  Ruth Prins, Bestuurskundige
  • 13.45 - 14.45
    Wat kun je leren van je eigen DNA? Zit de voorkeur voor hutspot, haring en bier in je genen? Karin van der Tuin, arts-onderzoeker LUMC
  • 14.45 – 15.00
    Afsluiting

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Inès van Arkel, adviseur wetenschapscommunicatie via 071 527 3282 of i.van.arkel@bb.leidenuniv.nl. Deelname is gratis en aanmelding is niet nodig.