Festival

Voice4Thought festival 2016: ‘People in Motion’

21 september 2016 - 25 september 2016

Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Stichting Voice4Thought (V4T) wederom het Voice4Thought Festival. Dit jaar luidt het thema: ‘People in Motion’. Het festival zal plaatsvinden van 21 t/m 25 september 2016 op diverse locaties in Leiden. Artiesten, maar ook wetenschappers en journalisten, leveren een bijdrage aan het festival waar veel verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd en gecombineerd, zoals muziek, film, moderne dans, beeldende kunst, workshops en debatten.

Festival

Tijdens het festival komen kunstenaars, wetenschappers, journalisten en activisten van verschillende ‘afkomst/achtergrond’ samen. Allemaal ‘people in motion’: vluchteling, migrant, reiziger. Samen vormen ze een stem die uitlegt wat het betekent om ‘in beweging’ te zijn in onze huidige tijd. Scheltema, Rijksmuseum van Oudheden (RMO), Lumière Zaal in de Nieuwe Energie en het Lipsius gebouw, Universiteit Leiden vormen het decor voor het festival. Het publiek, jong en oud, kan zich onder dompelen in de wereld van V4T door middel van academische debatten, een filmavond verzorgd door het African Studies Centre, dans en concerten met diverse (inter)nationale artiesten in samenwerking met het Haagse recordlabel Antilounge. Ook is er een expositie, als onderdeel van Kunstroute Leiden, die de bezoeker een unieke kijk geeft op het thema van het festival. Daarnaast zijn er, in samenwerking met Leiden Global, workshops voor de Leidse scholieren en is er een blogworkshop. Deze blogs vormen een verhaal over en met ‘people in motion’ en worden gepubliceerd op de V4T website.

People in Motion

Veel nieuwe migranten in Europa worden onderdrukt in hun vrijheid en moeten de politieke keuzes die er over hun leven worden gemaakt zonder protest slikken. In Nederland en andere Europese landen leven veel migranten een soort tussentijds bestaan waarin ze zichzelf niet kunnen uitdrukken en waarin het joie de vivre stilaan de kop wordt ingedrukt. V4T streeft er naar om deze mensen een stem te geven en een discussie te starten in het bijzonder om een reflectie te geven op migratie en mobiliteit in deze tijd. De hoop is dat mensen kritisch zullen nadenken over de huidige migratieproblematiek en over de situatie van migranten en andere ‘mensen in beweging’.

Voice4Thought

V4T is een artistiek-wetenschappelijk project met inspirerende stemmen van over de hele wereld. Stemmen die ons een andere kijk op de wereld bieden. Hun verhalen zijn er geen van crisis en misère, maar een verhaal van kracht en verandering!

Programma en meer informatie