Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Recht en Tragedie I

Datum
vrijdag 23 september 2016
Tijd

Wat hebben recht en tragedie met elkaar te maken? Waarom heeft Nietzsche het over de wedergeboorte van de tragedie? Wie of wat heeft de tragedie als kunstvorm doen verdwijnen? Timo Slootweg neemt de deelnemers aan de lezing “Over Recht en Tragedie I” mee op een zoektocht aan de hand van deze vragen. 

De lezing staat open voor alle geïnteresseerden. Wel wordt iedereen vriendelijk verzocht om zichzelf aan te melden. Deze lezing heeft een inleidend karakter. Deelnemers hebben geen voorkennis nodig in ​Recht en Literatuur of Rechtsfilosofie. Aanbevolen – en dus nadrukkelijk niet verplicht –  is Aeschylus’ Prometheus geboeid. ​Deze tragedie is hier gratis te lezen (Engelstalig). Via de website van de digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren is een Nederlandse vertaling van ‘Prometheus geketend’ te vinden. 

Recht en Literatuur Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.