Congres/symposium | Opening academisch jaar

Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
C1

Op dinsdag 6 september 2016 organiseert de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen de facultaire opening van het academisch jaar 2016 - 2017. Alle medewerkers en studenten zijn vanaf 15:30 uur van harte welkom in de Gorlaeus Laboratoria om met een verrassend programma samen het nieuwe academische jaar te starten.

Programma:

15:30 - Ontvangst en inloop in collegezaal 1 van de Gorlaeus Laboratoria
16:00 - Opening Academische Jaar 2016-2017 Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen:
              * Toespraak door decaan Prof. dr. Geert de Snoo
              * Lezing Data Science & Sports door Prof. dr. Joost Kok
              * Optreden van Jan Reinder

17:00 - Borrel in de centrale hal van de Gorlaeus Laboratoria

Lezing Data Science and Sports

Leiden University is starting a university-wide Research Program on Data Science and one of the routes in the Dutch National Research Agenda is "Sports and Movement". As we have witnessed in the Rio Olympic Games, athletes always strive for the top. How can data scientists assist them in improving their performance? We will present two examples of successful projects: one on optimizing sports performance and one on selecting sports talent.

Jan Reinder - Magic Minded