Opening academisch jaar

Pieterskerk
Pieterskerkhof 1a
2311 SP Leiden

Op 5 september 2016 start het academisch jaar 2016-2017 van de Universiteit Leiden in de Pieterskerk Leiden.

De plechtigheid wordt traditiegetrouw geopend door het studenten- en bestuurderscortège, gevolgd door een openingswoord van prof.mr. Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter College van Bestuur.

Programma

Lesage Munyemana, student Biologie, zal vertellen over zijn ervaring met het Nederlandse onderwijssysteem en over het opzetten van het Meeting Point, een platform dat vluchtelingstudenten ondersteunt.

Celine van Es, masterstudent Civiel Recht en student in het Leiden Leadership Programme 2015-2016, introduceert het project Online hoger onderwijs voor Syrische vluchtelingen in Turkije.

Hierna volgt een muzikaal intermezzo door het madrigaalkoor van studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo, onder leiding van dirigent Tristan Knelange.

De plechtigheid wordt afgesloten met het uitreiken van de Leidse Onderwijsprijs voor de meest getalenteerde docent (zie interviews met genomineerden in de zijbalk), en de Mr. K.J. Cathprijs voor de beste ambassadeur voor de Universiteit Leiden. Ook zal prof.mr. Carel Stolker de aanwezigen toespreken.

Meer informatie

U wordt verzocht vóór 14.55 uur plaats te nemen. Het programma begint om 15.00 uur precies. Na afloop van de plechtigheid, om omstreeks 16.30 uur, is er een receptie in de Pieterskerk.

De plechtigheid wordt simultaan vertaald in het Engels en is live te volgen via streaming video.

Twitter mee onder de hashtag #oaj16