Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Masterclass Politics, Philosophy & Economics (PPE)

Datum
donderdag 29 september 2016 - donderdag 13 oktober 2016
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Bent u op zoek naar verdieping en een beter begrip van grote maatschappelijke vraagstukken? Dan is de Masterclass Politics, Philosophy & Economics iets voor u!
In drie bijeenkomsten doordenkt u de kernwaarden van democratisch bestuur, maakt u kennis met het gedachtengoed van toonaangevende denkers en bent u goed toegerust te reflecteren op beginselen als vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid.

De democratische rechtsstaat is voor velen een vanzelfsprekende verworvenheid, maar achter deze staatsvorm gaan boeiende spanningen schuil die in concrete vraagstukken tot uiting komen. De vluchtelingencrisis, belastinghervormingen, marktwerking in de zorg en de rol van de Eerste Kamer; thema’s die politici, bestuurders en burgers voor morele keuzes stellen. Hoe om te gaan met ingewikkelde dilemma’s en botsende waarden? En wat zegt de politieke filosofie daarover?

 

Het is helaas niet meer mogelijk je voor deze Masterclass aan te melden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.