Alumni-activiteit

Faculty Club - Universiteit Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Kom op zaterdag 17 september 2016 terug naar Leiden en beleef een onvergetelijke middag en avond! De Universiteit Leiden opent na het grote succes van vorig jaar wederom de deuren speciaal voor haar alumni. Of u nu recent bent afgestudeerd of decennia geleden: u bent allen welkom tijdens het Alumni Event voorafgaand aan de Nacht van Kunst & Kennis.

Bekijk de lijst van aanmeldingen van het evenement.

Vanaf 16.00 uur - Registratie, inloop en start borrel
U bent welkom in de zalen van de Faculty Club en de bijbehorende tuin.
Tijdens de borrel en maaltijd is er volop gelegenheid om bij te praten met oud-studiegenoten, vrienden, hoogleraren en mede-alumni.

16.00 - 17.00 uur - Speeddating
Maak kennis met andere alumni, jong en oud. Laat u verrassen en schuif tijdens een aantal speeddatesessies telkens bij een andere nog onbekende alumnus/alumna aan voor een korte kennismaking. Een leuke en laagdrempelige manier om te ontdekken wie er nog meer in Leiden gestudeerd heeft en waar men zoal terechtgekomen is.
Aanmelden voor de speeddate is niet meer mogelijk.

17.15 uur - Officiële opening en welkomstwoord

17.30 - 18.15 uur - Twee exclusieve sneak previews
Bezoek een van de twee exclusieve sneak previews als voorproefje op de Nacht van Kunst & Kennis. U kunt zich op de avond zelf voor 1 van de 2 optredens aanmelden.
Meer info over de optredens vindt u verderop op deze pagina.

18.15 - 20.00 uur - Buffet & koffie
Na de optredens wordt het buffet geopend.

Tijdens de borrel en diner vinden diverse activiteiten plaats waar iedere alumnus/alumna aan mee kan doen. Of u nu alleen komt of met uw hele studie-of jaarclub: er is genoeg te doen!

De exclusieve optredens tijdens het Alumni Event

Prof. Arco TimmermansDe boze burger als uitdager van de gevestigde orde

Arco Timmermans

Of het nu gaat over het Brexit of Oekraïne referendum, bevend Groningen, de opvang van vluchtelingen, beslissingen over windmolens of zwarte piet: burgers spelen een onderwerp op en zoeken de confrontatie met de overheid of met bedrijven. Bij steeds meer onderwerpen wordt het politieke spel opengebroken door burgers die zich via de sociale media razendsnel mobiliseren en gevestigde spelers in de verdediging dringen.

Wat is de logica van dit spel en hoe stellen uitgedaagde partijen zich daar bij op? Hoe moet de politiek hiermee omgaan? Prof. Public Affairs Arco Timmermans schetst de nieuwe spelregels en geeft een aantal keuzes hoe met dit veranderde spel om te gaan.

Franca Treur

Alumna en schrijfster Franca Treur draagt in delen een literair verhaal voor, afgewisseld met muziek uitgevoerd door violiste Jeanita Vriens.

Franca Treur (Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden) debuteerde in 2009 met de roman Dorsvloer vol confetti, waarvan meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht. Het was het meest bejubelde literaire debuut in jaren. Het boek won verschillende prijzen en het werd verfilmd. In 2014 verscheen haar tweede roman, De woongroep, en in 2015 het Zeeuwse Boekenweekgeschenk ‘Ik zou maar nergens op rekenen. Daarnaast schrijft ze verhalen, essays en columns voor uiteenlopende media, waaronder piepkleine psychologische verhalen voor NRC Handelsblad en nrc.next. Een bundeling van deze verhalen verscheen in 2016 samen met een aantal nieuwe verhalen en tekeningen van Olivia Ettema onder de titel X&Y.

Nacht van Kunst & Kennis

Aansluitend aan het Alumni Event kunt u met het Passe-Partout een bezoek brengen aan de Nacht van Kunst & Kennis: het festival boordevol kunst en wetenschap dat in de binnenstad van Leiden plaatsvindt. Deze avond wordt georganiseerd door diverse wetenschappelijke en culturele instanties zoals de universiteit zelf en alle Leidse musea.

Voorprogramma studentenverenigingen

Minerva, Augustinus, S.S.R.-Leiden, Catena en Quintus organiseren voorafgaand aan het Alumni Event een speciaal programma voor hun reünisten. Bent u hierin geïnteresseerd, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier voor het Alumni Event. Uw vereniging neemt hierover later contact met u op.

Voor €22,50 per persoon neemt u deel aan het Alumni Event. Dit is inclusief:

• Borrel en maaltijd
  • Speeddating (optioneel)
  • Toegang tot 1 van de 2 exclusieve optredens
  • Passe Partout voor de Nacht van Kunst & Kennis

Aanmelden voor het alumni event is niet meer mogelijk*.

Bekijk de lijst van aanmeldingen van het evenement.

Vragen?

Mail het alumnibureau van de Universiteit Leiden: info@alumni.leidenuniv.nl

* Let op: restitutie is niet mogelijk