Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Governance and the Law: de Visie van de Wereldbank. Een middag met Deborah Isser

  • Deborah Isser
Datum
dinsdag 13 september 2016
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A051

Elk jaar brengt de Wereldbank het World Development Report uit. Daarin behandelt de Bank naast rapportage over de vorderingen in ontwikkelingsprocessen een thema. In het World Development Report 2017 is dat ‘Governance and the Law’. Velen die werken op het terrein van ‘recht, governance en ontwikkeling’ zien uit naar het rapport, dat naar verwachting richting geeft aan het beleid van donoren. Een team van Wereldbankmedewerkers, o.a. economen en juristen, heeft zich de afgelopen twee jaar bezig gehouden met de voorbereidingen en binnenkort zal een conceptversie worden vrijgegeven voor commentaar. De auteur van het hoofdstuk over ‘Law’, Deborah Isser, komt op 13 september as. naar het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Ontwikkeling in Leiden om een presentatie te geven over het rapport, met name over de rol van recht in ontwikkelingsprocessen. Deborah Isser, een op Harvard opgeleide juriste, werkte als socio-legal onderzoeker en adviseur in Afrika, het Midden Oosten en Centraal Azië, met name in fragiele staten. Zij was eerder binnen de Bank betrokken bij het Justice for the Poor programma. De presentatie van Deborah Isser wordt gevolgd door een discussie.

Aanmelden

Al degenen die geïnteresseerd zijn in de rol van recht en governance in ontwikkelingslanden en de mogelijkheden die rol te versterken, worden van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen. In verband met het beperkte aantal plaatsen wordt u verzocht zich aan te melden per email bij vollenhoven@law.leidenuniv.nl. U ontvangt dan een bevestiging. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.