Universiteit Leiden

nl en

Lezing | presentaties en gesprekken | Studium Generale

De toegankelijkheid van het hoger onderwijs

  • Jarmo Berkhout
  • Esmee Jonk
  • Dr. Wouter Marchand
  • Dr. Susanne Rijken
  • Dr. Pieter Slaman
Datum
woensdag 7 september 2016
Tijd
Serie
Wat bezielt de universiteit?
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

De toegankelijkheid van het hoger onderwijs bepaalt mede de levenskansen van jonge generaties. De politieke strijd over de studiefinanciering is dan ook steeds weer opnieuw gevoerd en beslist. Welke belangen en idealen spelen daarbij een rol? Welke invloed had en heeft het studiebeurzenstelsel op de toegankelijkheid van het hoger onderwijs? En in hoeverre wordt de samenstelling van de studentenpopulatie al veel eerder bepaald, bij de overgang van primair naar voortgezet onderwijs?

Meer informatie en aanmelding

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.