Universiteit Leiden

nl en

Uiterste inleverdatum masterscriptie Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2016

Datum
zaterdag 1 oktober 2016
Tijd
Locatie
KOG

Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2016

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en Defence for Children loven dit najaar voor de vierde keer de Jaap Doek Kinderrechten-scriptieprijs uit. Deze scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten. Niet alleen rechtenstudenten maar ook studenten vanuit andere disciplines kunnen meedingen naar deze scriptieprijs. Op 1 november 2012 is deze scriptieprijs ingesteld ter ere van prof. Jaap Doek vanwege zijn bijzondere verdiensten op het terrein van kinderrechten, binnen Nederland en wereldwijd.

Prijs en voorwaarden

Deelnemers aan de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs maken kans op een georganiseerde reis naar Genève, inclusief een bezoek aan het VN-Kinderrechtencomité, en een geldprijs ter waarde van Eur 500,00 vrij te besteden. Voor beoordeling komen in aanmerking masterscripties (Nederlands en Engelstalig)  die in het afgelopen academisch jaar (1 september 2015 tot en met 31 augustus 2016) met minimaal een 8 of hoger zijn beoordeeld. De deadline voor het inleveren van de masterscriptie is 1 oktober 2016, 12:00 uur. Zie voor een gedetailleerde beschrijving van de voorwaarden het reglement.

Contact

Vragen over de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs? Neem contact op met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht. Dit kan via de e-mail jeugdrecht@law.leidenuniv.nl of telefonisch (071-5276056).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.