Studievoorlichting

Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Kom Proefstuderen en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in een studie. Je maakt kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit. Ook krijg je vooraf een opdracht om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je op de dag zelf volgt.

Kies je ervoor om bij één opleiding te gaan proefstuderen dan neem je op een actieve en intensieve manier deel aan een uitgebreid dagprogramma. Wil je ook bij een andere opleiding kijken? Dan kun je je in de middag voor een tweede opleiding inschrijven. Besef wel dat het combineren van twee opleidingen als gevolg heeft dat je twee korte programma’s volgt.

Programma

De dag begint om 09.15 uur in het Gorlaeus gebouw met een ontvangst en een algemene presentatie over studeren aan de faculteit. Daarna starten de opleidingsprogramma's. Gedurende de dag kun je bij eén opleiding een uitgebreid dagprogramma volgen. Wil je graag bij een tweede opleiding kijken? Dan heb je de mogelijkheid om je voor het middagprogramma van een andere opleiding in te schrijven. Een programma bestaat meestal uit een presentatie over de opleiding, een proefcollege en/of een practicum. Ook lunch je samen met studenten en docenten van de opleiding.

Locatie en bereikbaarheid

Momenteel vinden er rond onze gebouwen werkzaamheden plaats. Als gevolg hiervan is er beperkt ruimte om te parkeren op het parkeerterrein van Huygens Laboratorium. Wij raden je dan ook aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bus vertrekt aan de LUMC-zijde (achterzijde) van het station. Onze studenten op het station helpen je graag, zij zijn herkenbaar aan de gele hesjes.

Tweemaal per jaar is er Proefstuderen. Komt 25 november jou niet goed uit? De volgende keer Proefstuderen is op 31 maart 2017.

Benieuwd? Neem alvast een kijkje