Universiteit Leiden

nl en

Kunst en Cultuur | Tentoonstelling

Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan.

Datum
vrijdag 10 juni 2016 - zondag 28 augustus 2016
Locatie
Sieboldhuis
Rapenburg 19
2311 GE Leiden

Productverpakkingen vormen een fascinerend onderdeel van de Japanse consumptiecultuur. Hedendaagse technologieën en marketingstrategieën bepalen grotendeels hun vorm. Het ontwerp is vaak geïnspireerd op decoratieve motieven van kunstobjecten uit het verleden. De esthetiek van verpakkingen wordt ook sterk beïnvloed door Japanse tradities rondom het verpakken van geschenken. Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan laat zien hoe het heden en het verleden samenkomen in verpakkingsdesign.

Te mooi om weg te gooien. Verpakkingsdesign uit Japan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.