Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Symposium "De Civiele Annotatie" op 17 juni 2016

  • Mr. F.B. (Floris) Bakels - vicepresident van de Hoge Raad (civiele kamer)
  • Mr. J.M.J. (Jeroen) Chorus - oud-vicepresident van het Gerechtshof Amsterdam
  • Mr. B.T.M. (Bart) Van der Wiel - advocaat bij Houthoff Buruma
  • Prof. mr. dr. H.B. (Bart) Krans - hoogleraar privaatrecht Rijksuniversiteit Groningen
Datum
vrijdag 17 juni 2016
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Lorentzzaal

Op vrijdag 17 juni a.s. wordt door aantal medewerkers van het Instituut voor Privaatrecht een symposium georganiseerd ter gelegenheid van het verschijnen van de 300e annotatie van prof. Henk Snijders in de Nederlandse Jurisprudentie. Het symposium is dan ook getiteld "De Civiele Annotatie. Op het Snij(ders)vlak van theorie en praktijk." De betekenis van de civiele annotatie voor de rechterlijke macht, wetenschap en praktijk zullen door verschillende sprekers worden belicht. Onder anderen de vicepresident van de Hoge Raad, mr. Bakels, en prof. mr. dr. Krans (per half augustus 2016 hoogleraar Burgerlijk recht en Burgerlijk Procesrecht aan de Universiteit Leiden) zullen een bijdrage leveren aan dit bijzondere symposium. 

Het symposium zal plaatsvinden op vrijdag 17 juni a.s., vanaf 14:00 uur in de Lorentzzaal. Aansluitend is er een borrel in het restaurant van het Kamerling Onnes Gebouw.

Uitgenodigd voor het symposium zijn collega’s van prof. Snijders evenals andere vrienden en bekenden van de annotator, die noten plegen te lezen. (Andere) belangstellenden kunnen contact opnemen met de organisatie door een bericht sturen naar annotatie.symposium@law.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.