Practical ways to impact society - a workshop for the Faculty of Humanities

Matthias de Vrieshof 2
2311 BZ Leiden
004

Als onderzoeker komt u dikwijls termen tegen als impact, kennisbenutting en valorisatie. Mogelijk zijn deze van toepassing op activiteiten die u al jaren verricht, maar ze kunnen ook een nieuwe uitdaging vormen of reden zijn tot bezorgdheid. Wat betekenen de termen precies? Wat wordt er tijdens financieringstrajecten en onderzoeksevaluaties van u verwacht? Hoe kunt u met uw onderzoek valorisatie en impact creëren?

Het universitaire Knowledge Exchange Office Luris nodigt onderzoekers van de faculteit Geestenwetenschappen uit om tijdens een exclusieve workshop over deze vragen te discussiëren en ze te beantwoorden. Gastsprekers van het Centre for Professional Learning en LeidenGlobal leggen uit hoe samenwerken met hen u kan helpen met het creëren van impact.

Het doel van de workshop is onderzoekers meer begrip bijbrengen over valorisatie en impact 1) in beleidssituaties, en 2) in de dagelijkse academische praktijk. Gedurende de breakout sessions werkt u aan een valorisatiestrategie voor uw eigen onderzoeksproject.

Meld u aan voor de workshop door een mail te sturen naar: events@luris.nl (voor 26 mei).

Programma

13.45-14.00:  Gastspreker drs. Nikol Hopman (Directeur) – Centre for Professional Learning (CPL)
CPL (Faculty of Governance and Global Affairs) ontwikkelt programma’s voor professionals. Samenwerken met CPL kan vruchten afwerpen als u impact wil creëren binnen professionele groepen. Drs. Nikol Hopman legt uit hoe een samenwerking met CPL eruit zou zien en wat de voordelen ervan zijn.

14.00-14.45: Plenaire discussie over impact en valorisatie
Aan bod komen procedures als het Standard Evaluation Protocol (SEP), en wat organisaties zoals het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek verstaan onder valorisatie en impact. Ook is er ruimte voor discussie over wat valorisatie en impact betekent voor de onderzoeksgemeenschap.

14.45-15.30: Breakout session 1: Het ontwikkelen van een betekenisvolle maatschappelijke missie
Na een korte plenaire introductie ontwikkelt u een specifieke maatschappelijke missie voor uw eigen onderzoek. Centraal staat de vraag wat u tracht te bereiken of tot stand te brengen binnen de samenleving.

15.30-15.40: Pauze

15.40-16.10: Breakout session 2: Het identificeren van maatschappelijke partners en begunstigden
Bij het opzetten van uw maatschappelijke missie identificeert u de belangrijkste begunstigden van uw onderzoek en de maatschappelijke partners met wie u mogelijk moet samenwerken om uw missie te volbrengen.

16.10-16.40: Breakout session 3: Het selecteren van geschikte interacties
Verschillende individuen en organisaties hebben verschillende voorkeuren voor het uitwisselen van kennis. U bepaalt de juiste manier om te interacteren met de maatschappelijke partners en begunstigden die u heeft geïdentificeerd.

16.40-17.00: Plenaire samenvatting
Ruimte om belangrijke inzichten en vragen te delen die tijdens de workshop naar boven zijn gekomen. Daarnaast bespreken we kort mogelijke vervolgstappen.

17.00-17.15: Gastspreker dr. Amrit Dev Kaur Khalsa – Leiden Global
LeidenGlobal is een collectief van toonaangevende academische en culturele instituten. Het doel van LeidenGlobal is verbinden. Bijvoorbeeld met het introduceren van onderzoekers bij musea. Dr. Amrit Dev Kaur Khalsa legt uit wat LeidenGlobal is, en hoe LeidenGlobal onderzoekers kan helpen met het creëren van maatschappelijke impact.

Dr. Stefan de Jong, Luris’ knowledge broker voor de faculteit Geesteswetenschappen, is de gastheer van de workshop. Stefan schreef een proefschrift over valorisatiebeleid en in de praktijk in Nederland en is mede-auteur van een e-publicatie over het onderwerp. Hij organiseert regelmatig workshops en discussiebijeenkomsten over valorisatie, kennisbenutting en impact.