Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Nederlandse Sterrenkunde Olympiade-2016

Datum
woensdag 1 juni 2016 - vrijdag 3 juni 2016
Locatie
Huygens
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden

Sterrenkunde omvat de meest extreme objecten en situaties die in de natuur voorkomen: van de kleinste atomen tot de enorme sterrenstelsels, over de bijna lege ruimte tussen de sterren en over ontzettend hoge dichtheden in witte dwergen en neutronensterren, over ijskoude asteroïden en over miljoenen tot miljarden graden in de kernen van sterren. Hoewel het op het eerste gezicht misschien lijkt of er weinig verandert aan de sterrenhemel, toch is er op elk moment wel ergens een ster die explodeert en ontstaan er nieuwe sterren in een wolk van gas en stof. Als je meedoet aan de Sterrenkunde Olympiade, word je uitgedaagd om je te verdiepen in deze en andere sterrenkundige onderwerpen.

De Nederlandse Sterrenkunde Olympiade (NeSO) is een jaarlijkse wedstrijd tussen middelbare scholieren en wordt in 2016 georganiseerd door de Universiteit Leiden.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.