Alumni-activiteit | Masterclass

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Het Centre for Professional Learning organiseert in samenwerking met het Alumnibureau van de Universiteit Leiden gezamenlijk een masterclass over het inzetten van Big Data. Hierbij zal worden ingegaan op nieuwe inzichten die het gebruik van Big Data biedt, de besparingen die het oplevert en de beleidsverbeteringen die het mogelijk maakt.

Big Data krijgt de laatste jaren veel aandacht. Onze maatschappij wordt steeds meer data gedreven. De overvloed aan informatie die dagelijks op ons afkomt, lijkt onze agenda meer en meer te gaan beĆÆnvloeden. Het effectief inzetten van Big Data levert dan ook uiteenlopende kansen en verantwoordelijkheden op. Maar hoe werkt Big Data precies? En op welke manier kunt u er in uw organisatie uw voordeel mee doen?

De nieuwe inzichten die het gebruik van Big Data biedt, kunnen beleid effectiever maken en veel  besparingen opleveren.  Internationale voorbeelden in de zorg, veiligheid en bijvoorbeeld transport tonen aan dat het gebruik van Big Data fraude vermindert, mobiliteit verbetert en tot efficiĆ«ntere bedrijfsprocessen en nieuwe, intelligentere producten & diensten kan leiden.

Tijdens de masterclass bespreken we hoe verschillende organisaties Big Data in weten te zetten. Aan de hand van praktijk voorbeelden maken zij inzichtelijk hoe het werkt en op welke manieren Big Data binnen verschillende sectoren wordt toegepast. Ze kijken welke tools nodig zijn, vergelijken Big Data analyses met traditionele analyse methoden en gaan in op de vraag hoe u Big Data in uw organisatie concreet kunt inzetten.

Prof. Joost Kok en drs. Gideon Shimshon bieden op een laagdrempelige manier een inkijkje in het brede spectrum van ontwikkelingen die er op het gebied van Big Data plaats vinden. Tijdens de masterclass worden deelnemers uitgenodigd hun vragen een praktijkvoorbeelden in te brengen. Zij gaan met de docenten en praktijkdeskundige in gesprek over voor hun organisatie belangrijke vragen als het gaat om de toepassing van Big Data.

Deze masterclass wordt georganiseerd door het Centre for Professional Learning in samenwerking met het Alumnibureau van de Universiteit Leiden.

Programma:

19.00 - 19.10       Welkom en introductie Alumnibureau & Centre for Professional Learning
19.10 - 19.30       praktijkvoorbeeld door Hugo Koopmans
19.30 - 19.50       Prof. dr. Joost Kok
19.50 - 20.10       Drs. Gideon Shimshon
20.10 - 21.10       Panel discussie
21.10 - 21.20       Afsluiting deel 1 en 2
21.20 - 22.00       Borrel & expert tafels

Klik hier voor meer informatie